Bunader

Øst-Telemarksbunad

Her vises rose, dobbel ranke, kantet med grønt. Den kan også kantes med rødt. Skjorta her er brodert i bare sort.

Øst-Telemarksbunaden har ulike mønster og farger. Rankemønster har tre varianter; vanlig ranke, dobbel ranke og liten ranke. Øst-Telemark har også et mønster som heter prinsesse, som finnes i variantene vanlig og liten prinsesse.

Bandstakk er også en variant av Øst-Telemark som har rødt eller grønt liv med sorte broderte kanter. Stakken har to ullbånd nederst i ulike farger, og et med broderi. Forkle er brodert, med en bred rød kant som også er brodert.

Øst-Telemarksbunaden har kort jakke eller cape i rødt eller grønt med brodering. Nede på jakka er det et sort bånd som også er brodert.

Skjorta kan du få i bomull eller lin. Du kan velge mellom farget brodering eller sort/grå brodering. Du kan også ha korssting eller klostersøm.

Vest-Telemarksbunad

Her vises en stor rose med standard farger på kant og brodering.

Vest-Telemark bunaden har store variasjonsmuligheter. Her kan du velge mellom 45 ulike mønster og farger. Hovedfargen på bunaden kan du velge mellom blå, grønn eller sort. Sort er den mest vanlige i dag. Ønsker du varianter kan jeg hjelpe deg. Stoffene er i ull. Vest-Telemark bunaden har en modell som kalles «rødstakk» eller «rødsøm», disse bunadene broderes i ulike rødfarger.

Vi har også en modell som kalles blomsterstakk eller fløyelslivsbunad. Den har blomsterbroderi på livet og stoffet er som regel fløyel. Livet er kantet med sølvband og forkleet kan være i sort brokade eller ha et lite broderi.

Skjorten har også mange ulike mønster, som er tilpasset de ulike bunadsrosene. Broderiet kan ha farger eller være bare i hvitt. Stoffet i skjorta kan du velge mellom bomull eller lin.

Vest-Telemark bunaden har to forskjellige jakkemodeller, den eldste modellen har samme farge som bunaden og et lite broderi fremme, bak, på kragen og nede på ermene.

Den andre modellen er rustrød, eller den fargen du har på kantene på bunaden. Den har rynker oppe på skuldrene og et smalt, brodert band langs kanten fremme og nede på ermene.

Øst-Telemarksbunad (v) og
Vest-Telemarksbunad (h)

Vest- og Øst-Telemarksbunad herre

Jeg kan også levere herrebunader, målsøm eller skreddersøm, komplett med skjorte, sølv og silke skjerf. Vi kan levere 20 ulike herrebunader fra hele landet.

Brudebunad fra Vest-Telemark

Bunaden har rustrød stakk (skjørt), ullhvitt forkle, liv og cape. Brudebunaden har en lang tradisjon i Telemark. Bunaden er til utleie og tilpasses den enkelte.

Vest-Telemarksbunad med kort cape

Jeg har også fire cape-modeller tilgjengelig i forskjellige lengder og farger.

Bjørgs Systoge

Luksefjellvegen 141, 3721 Skien

Mobil: 909 77 636
E-post: bstoge@gmail.com